Tijdens contactsporten en sommige balsporten is het nodig de tanden te beschermen tegen impact. De ‘kant en klaar’ bitjes die in de winkel te verkrijgen zijn, bieden onvoldoende bescherming vanwege de slechte pasvorm. Belangrijk is een goede aansluiting, strak rondom de tanden en deels over het tandvlees (immers onder het tandvlees liggen de wortels van de tanden), dit zorgt voor een betere bescherming .

Een op maat gemaakte gebitsbeschermer bestaat uit twee of drie lagen, afhankelijk van de door u of uw kinderen beoefende sport. Hierdoor wordt de kans op letsel aanzienlijk kleiner. Eenmaal opgelopen letsel aan uw gebit, brengt helaas blijvende schade met zich mee.  Dit letsel kan variëren van een afgebroken stukje tand of kies of zelfs tot het geheel verloren gaan van een of meerdere tanden.

Ons advies is om bij aanvang van het nieuwe sportseizoen te zorgen voor een goede gebitsbeschermer. In samenwerking met uw tandarts maken wij voor u een gebitsbeschermer op maat.

Behandeling

Uw tandarts maakt een afdruk van uw gebit en wij maken aan de hand daarvan een gebitsbeschermer die comfortabel zit en optimale bescherming biedt aan uw gebit.

Kosten

De kosten voor het vervaardigen van een sportbeschermer worden op maat begroot in samenwerking met uw tandarts omdat iedere patiënt een uniek gebit en eigen wensen heeft.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u ons receptieteam bellen op 010-3118040.

Voor elke behandeling stellen wij vooraf een begroting op maat op . Contacteer uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoedingen. Deze zijn per verzekering verschillend.