In samenwerking met uw tandarts en uw kaakchirurg maken onze klinisch prothese technici, Jane of Ron voor u in één dag een kunstgebit (prothese) die direct na het trekken van uw tanden en/of kiezen wordt geplaatst. Terwijl u wacht kunt u gebruik maken van gratis wifi, koffie en thee. Aan het eind van de dag gaat u de deur uit met een stralende glimlach en een prothese die een betere pasvorm heeft en waarmee u beter zult kunnen eten.

Behandeling

Het is een hele stap van eigen tanden en kiezen naar een kunstgebit (prothese). Daarom worden voorafgaand aan de behandeling, alle behandelstappen met u besproken, waardoor u op de dag van de behandeling weet wat u te wachten staat.

Het eerste consult vindt plaats bij een van onze prothesetechnici in samenwerking met uw tandarts. Aan de hand van een röntgen overzichtsfoto beoordelen wij uw tanden en kiezen en zult u ook voor een consult een bezoek brengen aan de kaakchirurg.

Ongeveer 2 weken voor de behandeling maken we gebitsafdrukken van de boven- en onderkaak. Omdat ieders gebit een eigen individuele kleur heeft, bepalen we samen met u de gewenste kleur voor uw prothese. Op de dag van de behandeling hebben we dan alles in huis om te beginnen.

De dag dat we bij u de prothese aanmeten, bent u de hele dag bij ons. In de ochtend zullen uw tanden en kiezen verwijderd worden door de kaakchirurg. Dan beginnen we met het aanmeten van de prothese aan de hand van de gebitsafdrukken die we eerder hebben gemaakt.

Er wordt een mal van was gemaakt waar de tanden en kiezen één voor één door de prothesetechnicus in worden gezet. U kunt uw wensen wat betreft kleur, vorm en stand van de tanden aangeven. Zo krijgt de prothese, door te passen en in kleine stappen aan te passen, langzaam zijn definitieve vorm. Het omvormen duurt ongeveer 2 à 3 uur.

Daarna kijken we met u en de tandarts wat het resultaat wordt aan de hand van de ‘pas’ prothese. Eventuele veranderingen kunnen we dan nog aanpassen. Als het helemaal naar wens is, wordt uw prothese gereed gemaakt. Dit duurt ook twee tot drie uur. Aan het eind van de dag is uw prothese klaar en kunt u met uw nieuwe tanden naar huis.

De volgende dag komt u voor een controle terug en worden de afspraken ingepland voor het opvullen van uw prothese.

Na 2 maanden komt er eerst een tijdelijke laag in prothese zodat de kaak verder nog kan herstellen. Dit is een zachte laag.

Na 4 maanden zien wij u terug voor het opvullen van uw prothese door het slinken van uw kaak (rebasing).

REINIGING
Uw prothese moet net als eigen tanden en kiezen verzorgd worden. Niet regelmatig schoonmaken kan resulteren in het ontsteken van uw tandvlees. U kunt uw prothese het beste reinigen met een protheseborstel en water en zeep. Gebruik geen tandpasta want dit schuurt en kan uw prothese beschadigen. Eventueel kunt u gebruik maken van speciale reinigingsmiddelen. Voor het verzorgen van uw tandvlees kunt u gebruik maken van een zachte tandenborstel en wat tandpasta.

Kosten

De kosten voor het vervaardigen van een prothese in 1 dag inclusief de tijdelijke aanpassing, rebasing en nazorg worden voor u op maat begroot in samenwerking met uw tandarts omdat iedere patiënt een uniek gebit en eigen wensen heeft.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u ons receptieteam bellen op 010-3118040. Voor meer informatie over vergoeding  door uw verzekering klik hier.

Voor elke behandeling stellen wij vooraf een begroting op maat op . Contacteer uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoedingen. Deze zijn per verzekering verschillend.