Word je vaak wakker met pijnlijke kaken? Dan is de kans groot dat je aan ‘tandenknarsen’ doet; een nachtelijke activiteit die veel mensen beoefenen. Zonder dat je het zelf merkt, wrijf je met je kaken hard over elkaar en dat is niet goed voor je gebit. Door zo hard met je kiezen over elkaar te wrijven, slijt je gebit snel. Een bitje tegen knarsen, ook wel knarsplaatje, splint of opbeetplaat genoemd, helpt schade/slijtage aan het gebit te beperken.

Behandeling

Een knarsplaatje is een uitneembare plaat van doorzichtige kunsthars van 2-3 mm dik. Deze wordt over de boventanden en kiezen of ondertanden en kiezen aangebracht en tijdens het slapen gedragen.

De tandarts zal de afdrukken van het gebit nemen waarna wij het plaatje op maat maken. Naast het materiaal, is ook de pasvorm van het knarsplaatje van groot belang. Je wilt immers lekker slapen en niet wakker liggen doordat er een plaatje in je mond zit. Daarom besteden we veel zorg en aandacht aan de pasvorm.

Kosten

De kosten voor het vervaardigen van een knarsplaatje worden op maat begroot omdat iedere patiënt een uniek gebit en eigen wensen heeft.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u ons receptieteam bellen op 010-3118040.

Voor elke behandeling stellen wij vooraf een begroting op maat op . Contacteer uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoedingen. Deze zijn per verzekering verschillend.