Als u kiest voor een gebitsprothese op implantaten (ook wel een klikgebit genoemd), draagt u vaak al een ‘gewone’ prothese. Dit is namelijk een voorwaarde die de zorgverzekering stelt als u in aanmerking wilt komen voor een vergoeding van het klikgebit.

Behandeling

Bij een klikgebit kunt u de nieuwe prothese niet direct dragen. Nadat de schroeven in uw kaak zijn geïmplanteerd door uw kaakchirurg, moeten deze namelijk eerst goed vastgroeien in het bot. Dat duurt enkele weken tot maanden.

Tot die tijd kunt u uw oude prothese blijven dragen. Deze hebben wij dan wel zodanig aangepast dat de implantaten niet teveel belast worden. Pas als de implantaten goed vastzitten, kunt u gebruik maken van uw nieuwe klikgebit.

REINIGING
Uw prothese moet net als eigen tanden en kiezen verzorgd worden. Niet regelmatig schoonmaken kan resulteren in het ontsteken van uw tandvlees. U kunt uw prothese het beste reinigen met een protheseborstel en water en zeep. Gebruik geen tandpasta want dit schuurt en kan uw prothese beschadigen. Eventueel kunt u gebruik maken van speciale reinigingsmiddelen. Voor het verzorgen van uw tandvlees kunt u gebruik maken van een zachte tandenborstel en wat tandpasta.

Kosten

De kosten voor het vervaardigen van een gebitsprothese op implantaat worden op maat begroot omdat ieder patiënt een uniek gebit en eigen wensen heeft.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u ons receptieteam bellen op 010-3118040. Voor meer informatie over vergoedingen door uw verzekeraar klik hier

Voor elke behandeling stellen wij vooraf een begroting op maat op . Contacteer uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoedingen. Deze zijn per verzekering verschillend.