Is uw bestaande prothese aan vervanging toe? Onze klinisch prothesetechnicus Jane Simin maakt samen met u een prothese van hoogwaardige kwaliteit die geheel afgestemd is op uw wensen.

Behandeling

Tijdens het eerste consult kunt u bij Jane aangeven wat uw wensen zijn. Zij zal de mogelijkheden met u bespreken en een begroting voor u opmaken. Gaat uw akkoord met deze begroting dan kan de vervolgafspraak in gepland worden.

Tijdens deze afspraak zal er een afdruk gemaakt worden van de boven- of onderkaak indien u alleen boven of onder een prothese heeft of van boven- en onderkaak indien u een prothese heeft op zowel de boven- als onderkaak.

Van deze afdruk wordt een gipsmodel gemaakt en daarop wordt een mal gemaakt waarbij precies kan worden gekeken waar de rand van de prothese moet komen, zodat deze goed past en comfortabel zit.

Vervolgens komt u terug voor het bepalen van de juiste beet. Dit is nodig voor het goed functioneren van uw kaakgewrichten en het voorkomen van slijtage en pijn. Samen met u wordt nu ook de gewenste kleur, stand en vorm van de tanden bepaald en gaat Jane voor u werken aan uw definitieve prothese.

De volgende afspraak komt u de prothese passen en kan de stand en/of kleur van de tanden en kiezen nog iets veranderd worden omdat de prothese van was is gemaakt. Ook wordt de beet gecontroleerd.

Bij de laatste afspraak wordt de prothese geplaatst en kunnen eventuele drukplekjes bijgewerkt worden.

REINIGING
Uw prothese moet net als eigen tanden en kiezen verzorgd worden. Niet regelmatig schoonmaken kan resulteren in het ontsteken van uw tandvlees. U kunt uw prothese het beste reinigen met een protheseborstel en water en zeep. Gebruik geen tandpasta want dit schuurt en kan uw prothese beschadigen. Eventueel kunt u gebruik maken van speciale reinigingsmiddelen. Voor het verzorgen van uw tandvlees kunt u gebruik maken van een zachte tandenborstel en wat tandpasta.

Kosten

De kosten voor het vervaardigen van een prothese worden op maat begroot omdat iedere patiƫnt een uniek gebit en eigen wensen heeft.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u ons receptieteam bellen op 010-3118040.

Voor elke behandeling stellen wij vooraf een begroting op maat op . Contacteer uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoedingen. Deze zijn per verzekering verschillend.