Als er een aantal tanden of kiezen ontbreekt, kunnen wij voor u een partiële kunststofprothese (“plaatje”) maken of een partiële frameprothese. Frameprotheses zijn sterker en duurzamer dan kunststofprotheses omdat ze een metalen basis hebben waardoor er wel een kans bestaat dat er haakjes zichtbaar kunnen zijn. Een ander verschil is dat een frameprothese voor een groot deel steunt op de overgebleven tanden in plaats van het tandvlees.

Behandeling

De tandarts slijpt steunen of holtes in de tanden en of kiezen. Jane maakt een afdruk van uw kaken en van deze afdruk maakt zij een gipsmodel. Op dit model wordt een kunstharsmodel gemaakt waarop uw kunststof plaat- of frameprothese wordt gemaakt. Dit neemt voor kunststofprotheses minimaal een week in beslag en voor frameprotheses geldt minimaal 2 weken. Voor een frameprothese komt u nog een keer extra terug om het frame te passen. Wanneer de partiële prothese gereed is, wordt deze door Jane geplaatst.

Kosten

De kosten voor het vervaardigen van een partiële prothese worden op maat begroot omdat iedere patiënt een uniek gebit en eigen wensen heeft.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u ons receptieteam bellen op 010-3118040.

Voor elke behandeling stellen wij vooraf een begroting op maat op . Contacteer uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoedingen. Deze zijn per verzekering verschillend.