Door slijtage, ongevallen of tandbederf kan een kies of tand moeten worden vervangen door een kroon. Een kroon is een kapje van porselein dat we over een afgeslepen tand of kies aanbrengen en is bedoeld als duurzame vervanging van de tand of kies. Door een kroon krijgt de tand of kies zijn oorspronkelijke vorm en functie weer terug. Ook kan een kroon gebruikt worden als preventieve maatregel om een breuk van een tand of kies te voorkomen. Een kroon maken we altijd op maat in overeenstemming met de vorm en kleur van uw andere tanden en kiezen.

Behandeling

Om uw kroon goed passend te maken wordt uw tand of kies beslepen en wordt er een afdruk gemaakt. Deze afdruk wordt gebruikt om uw kroon met gebruik van de nieuwste technieken te vervaardigen. Kronen worden in ons tandtechnisch laboratorium door onze porseleintechnicus John met de hand gemodelleerd en opgewassen. Vervolgens worden de kronen geperst, afgemaakt en glanzend gemaakt. Ter bescherming wordt er op uw beslepen tand of kies een noodkroon geplaatst tot de kroon geplaatst kan worden.

Kosten

De kosten voor het vervaardigen van een kroon worden op maat begroot in samenwerking met uw tandarts omdat iedere patiƫnt een uniek gebit en eigen wensen heeft.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u ons receptieteam bellen op 010-3118040.

Voor elke behandeling stellen wij vooraf een begroting op maat op . Contacteer uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoedingen. Deze zijn per verzekering verschillend.