Wilt u een mooi, regelmatig gebit en is een beugel in uw geval geen optie, dan is een facing een goed alternatief. Met een facing kunnen we de vorm of kleur van uw tanden aanpassen. Een facing kan bijvoorbeeld het spleetje tussen uw tanden opvullen, afgebroken hoekjes repareren, verkleurde tanden weer wit maken en scheve tanden verbergen. Het is een hele opgave om in één keer de juiste kleur en vorm te krijgen, maar een goede facing ziet er net zo natuurlijk uit als uw overige gebitsdelen. Een voordeel van een behandeling met facings is de omkeerbaarheid: het is bijna altijd mogelijk om uw oorspronkelijke gebitssituatie te herstellen. Er bestaan facings van twee verschillende materialen, namelijk van porselein en composiet.
Kiezen voor porselein of composiet? Deze keuze hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Wij helpen u graag in samenwerking met uw tandarts met deskundig advies.

Facing van porselein

Deze facing bestaat uit een porseleinen schildje dat we op uw tand plakken. Om ervoor te zorgen dat de facing goed past en comfortabel aanvoelt, slijpen we eerst een dun laagje glazuur van uw tand af. Vervolgens nemen we een afdruk van de afgeslepen tand. Aan de hand daarvan maakt John een facing die perfect past bij de vorm, kleur en grootte van uw andere tanden. Tenslotte wordt de facing met een speciale lijm op uw voorbewerkte tand geplakt. Voor deze behandeling zijn soms twee bezoeken nodig.

Kosten

De kosten voor het vervaardigen van een facings worden op maat begroot in samenwerking met uw tandarts omdat iedere patiënt een uniek gebit en eigen wensen heeft.

Voor het maken van een afspraak of meer informatie kunt u ons receptieteam bellen op 010-3118040.

Voor elke behandeling stellen wij vooraf een begroting op maat op . Contacteer uw zorgverzekeraar voor eventuele vergoedingen. Deze zijn per verzekering verschillend.